Projektet drivs av Gabriel Klints insamlingsstiftelse och produktionsbolaget Bloody Brilliant Productions.

Amanda Romare


Amanda Romare
skapade historien om Gabriel Klint som 19-åring och grundade tre år senare projektet Den Andra Sidan. Allt växte fram från en mix av kärleken för fantasy, tvserier och fiktion tillsammans med en frustration över sin dödsångest och ensamhet kring tunga känslor.
Idag har projektet gått från en roman till att bli ett av Sveriges största transmediaprojekt som tar sig an fiktion och psykiska hälsa. Spännande tider väntar då projektet ska lanseras under hösten 2018, men målet för Amanda kommer alltid bli detsamma - ingen ska känna sig ensam eller onormal för man dealar med ångest, depression, självmordstankar, existentiella tankar eller andliga upplevelser.
Antingen är alla freaks eller ingen freak.

Tv-serier säger mer än tusen ord: Handmaid’s Tale, Sense 8, Kidding, Fringe och Avatar - den sista luftbändaren.


Pernilla Romare
grundade projektet tillsammans med Amanda 2011. Hon står bland annat bakom manus och regi för tv-serien, hon är mastermindet bakom vår meditationsapp Leeway och är den händigaste i gänget som renoverar kontoret och snickrar ihop rekvisita.
En av de viktigaste delarna i projektet som Pernilla också är ansvarig för är vår ungdomsgrupp och våra projektträffar med dem, som genomsyras av öppenhet, ärlighet, acceptans och gemenskap.
”Pressen på unga är så stor idag att det lätt blir ytterligare tyngd om man betonar att de borde ändra sig. Nä, in i grottan och sitt där tillsammans. Grilla lite halloumi, och vänta på bättre dagar.”

Silicon Valley, Happy Valley, Svenska Hjärtan, Förhäxad, Six feet under.

Pernilla Romare
Adina Romare


Adina Romare
började arbeta med projektet direkt efter att hon gick ut gymnasiet, och har därefter lett all den tekniska projektledningen från utvecklingen av apparna till Den
Andra Sidan hemsidan.
Hon är en kreativ klippa, och står för väldigt mycket av layouten och formutgivningen för de olika delarna, bland annat all design för Här ligger jag. Hon är också en utmärkt skådespelerska och spelar den förtvivlade men starka Abby i tv-serien.

Game of Thrones, GIRLS, Handmaid’s Tale, Stranger things och Atlanta.


Hillevi Gustafson
har under det senaste åren skrivit manus och regisserat båda radio dramerna, Valgrind och The London Necropolis Railway. Hon går långt tillbaka med projektet då hon bland annat var platschef och projektledare för tv-serien Gabriel Klint och har hjälpt till med att ta fram de olika delarnas marknadsföringsstrategier.
Hon är den enda medarbetaren utan blodsband, vilket gruppdynamiken är tacksam för, då hon som svenskamerikanska ger gänget pondus, stabilitet och välbehövande optimism.

Buffy and the vampire slayer, Firefly, Parks and Recreations, Supernatural, The Magicians.

Hillevi Gustafson